Cum protejezi masina de spalat de calcar?

protejare-masina-de-spalat

Dupa cum ne-am invatat cu masina de spalat rufe automata stim care sunt avantajele utilizarii uneia in gospodariile noastre, iar de altfel ar trebui la fel de bine sa stim si care sunt pericolele ce pot aparea din cauza unei ape dure la folosirea ei.

cum-protejezi-masina-de-spalat-de-calcarO apa dura, favorizeaza depunerile de calcar, care pentru orice masina de spalat, indiferent de marca sau modelul acesteia, poate cauza avariile grave. O masina de spalat rufe automata se poate defecta datorita apei de la prima ei utilizare.

Depunerile de calcar nu se intalnesc doar pe rezistentele de incalzire a apei la masinile de spalat, ci se intalnesc atat pe furtune, tevi si tambur. Este destul sa privim in locuinta pe bateriile si robinetele cazilor de baie sau chiar pe faianta a urmelelor albe lasate de apa ca sa ne putem da seama cat de daunator este calcarul continut de aceasta si cat de greu se indeparteaza odata depus.

Probabil nu stiati, dar o apa dura nu dauneaza doar masinii de spalat in sine, ea duce la asprirea hainelor si la un consum mai mare de detergent deoarece datorita acesteia doza recomandata de detergent nu mai este destul de eficienta, iar hainele nu sunt spalate bine. Aveti nevoie de alte informatii? Aflati cum sa utilizati masina de spalat in mod corect.

Cum protejam masina de spalat impotriva depunerilor de calcar?

Este o intrebare foarte des intalnita deoarece protejare unui masini de splat de aceste depuneri nu doar o face mai eficienta in utilizarea ei ci si ii prelungeste perioada optima de functionare.

In comert, in acest moment exista o gama variata de produse profesionale care impiedica depunerile de calcar. Aceste produse se gasesc atat sub forma de praf asemeni detergentului si se vor introduce in sertarul de detergent al masinii de spalat, odata cu acesta, cat si sub forma de capsule care necesita introducerea in cuva alaturi de haine cat si sub forma lichida, care poate fi introdus la alegere atat in sertarul de detergent cat si in cuva.

Este recomandata folosirea acestor solutii la fiecare ciclu de spalare al masinii indiferent de programul folosit.

Solutii anticalcar

solutii-anticalcarSolutiile anticalcar destinate protejarii masini de spalat, nu afecteaza cu nimic procesul de spalare al rufelor, trebuie retinut ca acestea nu inlocuiesc detergentul, sunt foarte practice nenecesitand o atentie aparte, iar pe deasupra pretul acestora este unul modic.

Chiar daca a-ti folosit de la inceputul utilizarii masinii de spalat aceste produse, este indicat ca o data pe luna, in cazul in care masina de spalat dispune de un program special de autocuratare, acesta sa fie pornit cu cuva goala fara rufe.

In cazul in care va confruntati cu o apa extrem de dura si considerati ca solutiile folosite impotriva depunerilor de calcar nu sunt eficiente, lunar puteti efectua la o spalare ocazionala a masinii otet alimentar. Pentru acest proces se vor folosi aproximativ 2 litri de otet care va fi adaugat in cuva masinii si se va utiliza un program de spalare cu o temperatura ridicata a apei.

Otetul este un inamic al calcarului, iar utilizarea acestuia la temperaturi ridicate va face ca calcarul depus sa se desprinda bucatica cu bucatica. Va invitam sa va informati si despre cele mai des intalnite defectiuni ale unei masini de spalat.

Pentru a prelungi perioada de functionare a masinii de spalat este indicata folosirea acestor produse zilnic. Acestea sunt sfaturile oferite de catre echipa Washer pentru a preintampina ducerea masinii de spalat intr-un service autorizat.

Lasă un răspuns