Cum sa utilizezi masina de spalat in mod corect?

cum sa utilizezi masina de spalat corectMasina de spalat este un electrocasnic minune in orice familie.
Ca orice alt aparat electronic, masina de spalat este foarte pasibila defectiunilor si acest lucru datorita utilizarii eronate.
Washer va prezinta un scurt ghid despre cum sa utilizezi masina de spalat in mod corect.
Aflati chestii simple, banale dar utile care vor creste perioada de viata a masinii de spalat.

Daca in urma cu o mai lunga perioada de timp, spalatul hainelor era o activitate extrem de obositoare si care necesita poate chiar atentia unei zile intregi, constand in pregatirea intregii actiuni, iata ca astazi totul a devenit aproape o joaca.

Datorita masinilor de spalat automate, care desigur se regasesc in fiecare casa, totul a devenit mult mai usor. Pentru a reusi sa va bucurati cat mai mult de acest confort, pe care il aveti asigurat datorita acestor electrocasnice, ne-am gandit sa va prezentam cateva sfaturi utile, care va vor ajuta sa le prelungiti perioada de functionare si sa evitati defectarea acestora.

Desi fiecare masina de spalat are propria carte de instructiuni de folosire care o insoteste, va vom prezenta sfaturi generale, care sunt utile oricarui model de masina de spalat folosit:

 • Masina de spalat automata trebui instalata pe o suprafata plana si dreapta. Nu instalati masina de spalat in zone acoperite cu covoare sau mochete, deoarece in aceste zone circulatia aerului este imposibila, astfel se va produce o supraincalzire a pieselor electrice , fenomen care va provoca defectarea masinii de spalat.
 • Este recomandat ca dupa fiecare utilizare a masinii de spalat , in cazul in care aceasta nu va mai fi utilizata, chiar si o scurta perioada de timp, sa fie scoasa din priza.
 • Masina de spalat automata trebuie conectata in momentul folosirii la o priza prevazuta cu impamantare.
 • Pentru a nu avea surprize neplacute dupa un ciclu de spalare, este recomandat ca inaintea introducerii hainelor in masina de spalat, acestea sa fie selectate in functie de culoarea si indicatiile aflate pe etichete pentru a nu deteriora, colora sau decolora toate hainele.
 • Inainte de a introduce hainele in cuva, ar trebui verificate buzunarele acestora pentru a va asigura ca nu ajung in interiorul masinii obiecte care pot duce la deteriorarea masinii de spalat.
 • Nu supraincarcati cuva! O supraincarcare a cuvei decat maximul acceptat in functie de programul utilizat, poate duce de defectarea masinii de spalat. In momentul introducerii hainelor in cuva tambur a masinii de spalat este indicat, ca asezarea acestora sa fie uniforma si echilibrata. O incarcare prea mare a acesteia va produce atat zgomot puternic cat si ingreunarea centrifugarii, iar cu timpul aceste greseli atat de frecvente, vor produce defectarea sistemului de sustinere a cuvei.
 • Verificati in permanenta greutatea maxima acceptata in functie de programul utilizat!
 • Dozajul detergentului trebuie potrivit in functie de programul selectat si de gradul de incarcare al masinii de spalat. Nu folositi alt tip de detergent (detergent de haine manual sau detergent de vase) decat cel special produs pentru masini de spalat automate.
 • Pentru a prelungi perioada de functionalitate a masinii de spalat, este recomandat sa folositi produse special create pentru protejarea impotriva depunerilor de calcar. In unele zone duritatea apei este crescuta, iar depunerile de calcar cu timpul vor duce la defectarea masinii de spalat.
 • Dupa fiecare ciclu de spalare, usa masinii de spalat trebuie lasata deschisa pentru a evita aparitia in interior a mirosului neplacut si a mucegaiului datorat umezelii.
 • Pentru a evita aparitia mucegaiului si a ruginii, trebuie in mod frecvent curatat si sters sertarul special amenajat pentru detergent. Urmele de detergent ramase, indiferent de natura acestuia, lichid sau pudra, va crea o pelicula subtire umeda care nu se va usca. Este recomandata spalarea si stergerea sertarului pentru detergent la un interval scurt de utilizare.
 • Pentru o buna curatare a masinii de spalat este recomandata spalarea acesteia la o temperatura ridicata. In cazul in care masina de spalat nu detine un program special de autocuratare, aceasta se va programa la un ciclu de spalare cu temperatura ridicata, doar cu produse impotriva depunerii de calcar si detergent care contine dezinfectant, de preferat detergent utilizat in spalarea rufelor albe si se va porni fara haine in interior.
 • Nu incercati deschiderea usii daca aceasta este blocata. In cazul in care acesta este fortata, mecanismul de inchidere poate fi deteriorat. Usa de serviciu a oricarei masini de spalat poate fi deschisa la scurt timp dupa terminarea ciclului de spalare.
 • Nu folositi masina de spalat in momentul in care acesta prezinta semnele unei avarii sau erori.

In cazul in care va confruntati cu o eroare sau avarie este recomandat sa apelati la un service specializat. Puteti afla totul despre defectiunile cele mai frecvente ale unei masini de spalat. Apelati la Washer pentru reparatii masini de spalat la domiciliu sau la service, totul in mod rapid si eficient.

Lasă un răspuns